FAQ
Wat is VintyWomen en hoe werkt het?
Hoe werkt VintyWomen?

Heel eenvoudig: stuur de merkkleding die je niet meer draagt naar ons op, wij verkopen de kleding in onze webshop en na aftrek van 21% btw, is ruim 40% van de opbrengst voor jou.

Wat zijn de voordelen van VintyWomen?

Verkopen via VintyWomen is een stuk minder gedoe dan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Meer dan je kleding insturen hoef je niet te doen. En het levert vaak meer op dan verkopen via de lokale tweedehandswinkel.

Als koper kun je zo goed als nieuwe, exclusieve merkkleding kopen voor een fractie van de winkelprijs. Je weet zeker dat je kwaliteit koopt omdat alle kledingstukken handmatig worden geselecteerd en gecontroleerd door onze stylistes.

Wat is de VintyWomen tas?

De VintyWomen tas is een speciale tas waarin je makkelijk en veilig je merkkleding naar ons op kunt sturen. Je kunt hem gratis aanvragen

Hoeveel kledingstukken mogen er in een VintyWomen tas?

Er passen ongeveer 12 kledingstukken in de VintyWomen tas, maar minder kan natuurlijk ook.

Kan ik ook meer dan één VintyWomen tas bestellen?

Heb je veel kledingstukken, dan kun je altijd een extra tas aanvragen. 

Hoe weten jullie van wie een tas afkomstig is?

Als je de flyer die je bij de tas hebt gekregen volledig invult en weer mee terugstuurt, weten wij van wie de tas is.

In de Pickup parcelshop moet ik betalen voor verzending – klopt dat?

Alle VintyWomen tassen zijn voorgefrankeerd. De medewerker van de Pickup parcelshop kan de barcode scannen, zodat DHL weet wie de portokosten betaalt. Dat geldt ook voor het VintyWomen printlabel.

Ik ben de flyer die bij de VintyWomen tas zat kwijt, kan ik de tas wel opsturen?

De flyer zelf is niet zo belangrijk, maar de informatie die erop staat wel. Als je de flyer kwijt bent, zorg er dan voor dat je bij je kleding een (niet al te klein) papier stopt met daarop duidelijk je naam, e-mailadres en postadres. Dan weten wij van wie de kleding is.

Kan er ook nieuwe kleding in de VintyWomen tas?

Ja, dat kan. We kunnen er zelfs een hogere verkoopprijs voor vragen als het label er nog aanzit. Daar verdien jij dus ook meer aan!

Hoe komt VintyWomen aan de kleding die zij online verkoopt?

De kleding wordt naar ons opgestuurd door mensen die hun kleding willen verkopen. Wij zorgen ervoor dat mooie, zo goed als nieuwe merkkleding een tweede leven krijgt.

Ik heb één of meerdere tassen teveel besteld. Kan ik ze terugsturen?

Je kunt de tas(sen) mee terugsturen bij je kleding, zodat wij ze voor een andere klant kunnen gebruiken.

Hoe weet ik zeker dat gekochte kleding in goede conditie is?

Alle kledingstukken worden handmatig gecontroleerd en geselecteerd. Kleding met vlekken, gaatjes, slijtageplekken of verkleuringen worden niet geaccepteerd. En dankzij onze professionele fotografie, kun je in de shop de kleding zelf ook nog eens van heel dichtbij bekijken.

Wat betekent Nieuw met label?

Nieuw met label houdt in dat het betreffende kledingstuk nog nooit gedragen is en het label van de fabrikant of winkel er nog aan hangt.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling geleverd wordt?

Bestellingen die gedaan zijn op werkdagen voor 21.00 uur, worden de volgende werkdag bezorgd. DHL bezorgt pakketten in Nederland van maandag tot en met zaterdag. Bestellingen die op zaterdag of zondag zijn gedaan, worden op maandag verstuurd en vanaf dinsdag bezorgd. Bestellingen naar België en Duitsland worden ook met DHL verstuurd en in de regel 2-3 werkdagen later bezorgd.

Kan ik ook vanuit het buitenland bestellen bij VintyWomen.com?

Ja, je kunt je bestelling ook naar België of Duitsland laten versturen. De verzendkosten zijn dan wel iets hoger, namelijk € 8,95. Voor een order boven de € 100,- betaal je geen verzendkosten

Heeft VintyWomen ook uitverkoop?

Met onze lage prijzen is het het hele jaar door uitverkoop! We behouden ons het recht voor om bij tijdelijke acties kortingen te geven op specifieke kledingstukken.

Hoe vaak wordt de collectie op VintyWomen.com vernieuwd?

We krijgen iedere dag nieuwe VintyWomen tassen binnen en zetten bijna dagelijks nieuwe kleding online.

Welke verzendkosten rekent VintyWomen?

We rekenen per bestelling naar Nederland en België € 6,95 verzendkosten. Verzendingen naar Duitsland en Engeland kosten € 8,95. Als je voor meer dan €100,- bestelt, nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Hoe weet ik zeker dat ik de juiste maat kleding koop?

Onze stylistes bekijken de labels van alle kledingstukken en meten de maatvoering op. We vermelden bij een kledingstuk altijd de maat die op het label staat. Ook worden maten die afwijken van ons systeem uitgezet in een Nederlandse maattabel. Bekijk dus altijd de maattabel als je twijfelt.

Als ik wil afrekenen, loopt mijn computer vast en kan ik mijn bestelling alsnog niet betalen- hoe kan dat?

Het kan zijn dat je een verouderde internetbrowser gebruikt. Probeer het eens via een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome. Lukt ook dat niet, mail ons dan via vinty@denederlandse.com .

Is het mogelijk kleding te reserveren?

Je kunt op dit moment geen kleding reserveren. Je kunt wel een Alert instellen. Dan krijg je bericht als er kleding binnenkomt waar je naar op zoek bent (bijvoorbeeld een winterjas of een specifiek merk).

Mag iedereen kleding kopen in de VintyWomen webshop?

Iedereen van 18 jaar en ouder met een bankrekening of een PayPal account en een Nederlands of Duits postadres voor levering kan kleding kopen via VintyWomen

Is het mogelijk om gekochte kleding te retourneren?

Ja, je hebt 14 dagen retourrecht. Stuur de kleding in het originele plastic zakje met barcode naar ons terug, het liefst in een bubbeltjesenveloppe. Log in op je account en kijk bij 'Retouren' voor verdere uitleg. Als wij je retourzending in goede orde ontvangen hebben, krijg je het geld teruggestort op je account als shoptegoed. Het shoptegoed kan je via je account laten uitbetalen op je bankrekening.

Ik twijfel aan de echtheid van een kledingstuk- wat nu?

Onze stylisten weten waar ze op moeten letten en controleren ieder kledingstuk handmatig. Mocht je toch twijfelen aan de echtheid van een gekocht kledingstuk, stuur dan een mailtje naar vinty@denederlandse.com.

Wat als ik niet thuis ben als mijn bestelling wordt afgeleverd?

Als de geadresseerde niet thuis is, levert de bezorger het pakket bij de buren af. Lukt dat niet, dan komt hij op een later tijdstip nog een keer langs. Lukt dat ook niet, dan doet hij een briefje in je bus, waarmee je het pakket binnen 3 werkweken kunt ophalen bij de dichtstbijzijnde parcelshop.

Er is iets mis gegaan met mijn bestelling, wat nu?

Indien het niet lukt om een bestelling af te ronden of je loopt op een andere manier vast, laat het ons dan weten - dan kunnen we dat zo snel mogelijk oplossen. Dat kan per e-mail naar vinty@denederlandse.com

Kan ik mijn bestelling ook op een ander adres laten afleveren?

Ja dat kan, vink dan tijdens het bestelproces de optie 'Afleveren op een ander adres' aan en vul daar het juiste afleveradres in.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Onze leveringen worden vanuit ons centrale magazijn verstuurd.

Waarom is betalen via Paypal duurder dan betalen via IDeal?

iDeal is in Nederland de meest gebruikte methode voor online betalingen. Als je betaalt met iDeal, neemt VintyWomen de kosten voor haar rekening. PayPal rekent een zeer hoog percentage per transactie. Daarom zijn wij genoodzaakt dit deels door te berekenen. Zo kunnen we de verkoopprijzen van onze kleding en de marge voor onze verkopers aantrekkelijk houden.

Aan welke voorwaarden moet kleding voldoen voor de verkoop?

De kleding moet van een merk zijn dat we accepteren en er zo goed als nieuw uitzien, zonder gaatjes, vlekken, verkleuringen of andere gebruikssporen. We nemen geen gedragen schoenen, sokken, panty’s, maillots en ondergoed in. Ook kleding zonder label accepteren we niet.

Welk deel van de opbrengst is voor mij als verkoper?

Jij krijgt na aftrek van 21% btw, ruim 40% van de prijs waarvoor een kledingstuk is verkocht.

Hoe kan ik mijn kleding het beste opsturen naar VintyWomen?

In de speciale VintyWomen tas. Je kunt de tas gratis bij ons aanvragen. Ook het terugsturen van de tas kost je niets.

Kan ik mijn tas ook door jullie laten ophalen?

Op dit moment nog niet, maar we blijven onze dienstverlening verbeteren. Wellicht is dit binnenkort dus wel mogelijk - houd onze site dus goed in de gaten, volg ons op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoe bepaalt VintyWomen de prijzen van mijn ingestuurde kleding?

De specialisten van VintyWomen prijzen de artikelen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, maat, seizoen en staat van het kledingstuk.

Wat gebeurt er met de kleding die VintyWomen niet accepteerd?

Niet-geaccepteerde kleding sturen we naar je terug als je voor die optie hebt gekozen. Daarvoor houden we € 9,95 in op je shoptegoed als tegemoetkoming in de kosten voor handling en verzending. Overige niet-geaccepteerde kleding gaat naar een goed doel. We gooien nooit kleding weg!

Hoe weet ik of mijn kleding door VintyWomen geaccepteerd is?

Zodra wij je kleding hebben ontvangen en alles hebben gecontroleerd, krijg je een e-mail met een overzicht van alle geaccepteerde kledingstukken, inclusief de vastgestelde prijs. Je kunt zelf online de prijs accorderen en (binnen een bepaalde marge) nog aanpassen.

Krijg ik een minimale vergoeding voor ingestuurde kleding?

We kunnen geen minimumwaarde garanderen, dat is volledig afhankelijk van het aantal kledingstukken dat je instuurt en de kwaliteit ervan.

Wat is het verschil met verkopen via Marktplaats?

Verkopen via VintyWomen levert een stuk minder gedoe op. Je hoeft geen foto’s te maken, geen biedingen te bekijken, betalingen te controleren en je hoeft niet voor ieder verkocht kledingstuk naar het postkantoor. Wij regelen alles voor je.

Hoe weet ik hoeveel ik kan verdienen met mijn kleding?

Het bedrag dat je kunt verdienen is afhankelijk van de verkoopprijs, die we bepalen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, staat, maat en seizoen. Op onze verkooppagina kun je een indicatie krijgen door een merk en het soort kledingstuk in te vullen. Let wel op: dit is een indicatie - de verkoopprijs kan hiervan afwijken.

Wat is het verschil met verkoop via een 2dehands winkel?

Bij ons krijg jij, na aftrek van 21% btw, ruim 40% van de opbrengst, wat meer is dan bij de meeste tweedehands kledingwinkels. Ook bereik je een veel grotere (internationale) doelgroep en heb je dus meer kans op verkoop.

Wat kost het om mijn merkkleding te verkopen via VintyWomen?

Dat kost je niets. Sterker nog: het levert je alleen maar geld op. Het insturen van kleding is gratis en als we je kleding verkopen, krijg je na aftrek van 21% btw, is ruim 40% van de opbrengst.

Hoe ontvang ik het geld voor mijn verkochte kledingstukken?

Voor ieder verkocht kledingstuk ontvang je shoptegoed. Dat kun je gebruiken om te shoppen op VintyWomen.com, maar je kunt het ook laten uitbetalen op je bankrekening.

Kan iedereen kleding verkopen via VintyWomen?

Iedereen van 18 jaar of ouder met een postadres en een bankrekening in Nederland of Duitsland kan kleding verkopen via VintyWomen.

Hoe lang blijft kleding in de shop beschikbaar?

Op dit moment hebben we nog geen maximum bewaartermijn. Mocht dat veranderen, dan laten we dat uiteraard tijdig aan onze klanten weten. De niet-verkochte kleding zal dan een goede bestemming krijgen.

Waarom krijgt VintyWomen ook een deel van de opbrengst?

Wij maken kosten voor het in ontvangst nemen, opslaan, selecteren, fotograferen, verwerken en afhandelen van de kledingstukken. Na atrek van 21% btw, krijgt u 40% en VintyWomen de rest.

Kan ik ook vanuit het buitenland een tas aanvragen en insturen?

Ja, dat is mogelijk. Vanuit Duitsland kun je een tas aanvragen en een bestelling plaatsen. We werken er hard aan om dit in de toekomst voor meer landen mogelijk te maken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kledingstukken in de winkel zie?

Dat kan variëren van enkele werkdagen tot drie weken, afhankelijk van het aantal tassen dat we te verwerken hebben. Als jouw tas verwerkt is, krijg je van ons een e-mail met een overzicht van de geaccepteerde stuks. Die zijn dan nog niet beschikbaar in de winkel. Dat gebeurt op het moment dat je akkoord hebt gegeven op de prijs en de kleding in het magazijn aangekomen is.

Wie bepaalt de verkoopprijs van de kledingstukken?

Dat doen de experts van VintyWomen. De verkoopprijs is afhankelijk van het soort kledingstuk, het merk, de staat en het seizoen. Je kunt ervan uitgaan dat wij een goede en redelijke prijs voor je kleding vragen - dat is immers in ons beider belang.

Welke maten dameskleding accepteert VintyWoman?

We accepteren alle gangbare damesmaten, van maat 32 (XXS) t/m 46 (XXXL).

Wanneer krijg ik mijn verdiende geld uitgekeerd?

Zodra een kledingstuk definitief verkocht is, krijg je een e-mail en wordt jouw deel van het verkoopbedrag toegevoegd aan je shoptegoed. Wil je het laten uitbetalen, geef dat dan aan in jouw account.

Wat als ik het oneens ben met de verkoopprijs?

Je hebt de mogelijkheid om de prijs aan te passen binnen een marge die wij ingesteld hebben. Verder kan er over de prijs niet getwist worden. Je kunt ervan uitgaan dat wij erg goed op de hoogte zijn van de waarde van tweedehands kleding. De prijs die we vragen is eerlijk voor zowel koper als verkoper.

Accepteren jullie andere merken dan de lijst op de website?

In principe niet. We hebben deze lijst met zorg samengesteld en accepteren nu alleen de merken die te vinden zijn via onze website. Hebben we een mooi merk over het hoofd gezien of is er een bijzonder nieuw merk op de markt? Je kunt het ons altijd laten weten via vinty@denederlandse.com

Hoe weet ik of mijn kleding goed bij jullie is aangekomen?

Als je je kleding afgeeft bij een Parcelshop, krijg je een Track & Trace nummer. Daarmee kun je je verzending volgen. Op het moment dat wij de kleding hebben ontvangen en verwerkt, krijg je van ons een bevestigingsmail.

Waarom moet ik me registreren?

Dan hebben wij de juiste informatie voor verzending en financiële afhandeling van je aan- en verkopen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

Ga naar mijn gegevens in je account. Hier kun je een nieuw wachtwoord kiezen

Hoe kan ik mijn accountgegevens aanpassen?

Ga naar mijn gegevens en vul daar de juiste gegevens in.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten - wat nu?

Via https://www.vintywomen.com/account/lostpass kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen. Als u weer ben ingelogd in uw account kunt u daar het wachtwoord veranderen in een persoonljik wachtwoord.

Wat is het idee achter VintyWomen?

VintyWomen wil mooie, stijlvolle en kwalitatief goede merkkleding een tweede leven geven. Dat is duurzaam en levert kopers en verkopers voordeel op. Onze speerpunten zijn: kwaliteit, gemak, voordeel en duurzaamheid. VintyWomen.com is een initiatief van de makers van VintyKids.com.

Waar zit het kantoor van VintyWomen?

VintyWomen.com is gevestigd in Zevenaar, Nederland.